alt Вернуться к статьям

Міфи та застарілі дані в ніші essay

1. Найкраща ЦА сидить у ВЧ. У ВЧ сидять конкуренти🙂

Ні, звичайно ж, мова йде не про всіх ВЧ, як видно буде з графіків нижче, та й у цільових високочастотках безумовно є потенційна публіка, але її відсоток може бути в рази нижчим за кількість заявлених запитів, яку показують Google Adwords, semrush та інші сервіси ; це легко зрозуміти тим, у кого сайти стоять за запитами до топ-1, а кількість переходів із місяця на місяць навряд чи перевищує 15-20% від очікуваного трафіку.

Це трапляється тому, що більшість вебмайстрів, які аналізують нішу або націлених на цей ВЧ запит, щонайменше раз на день заб’ють його в гугл, щоб подивитися, скільки залишилося до заповітної мети.

А ось вульгарних конкурентів, готових затопити сайт, що сидить вище, в ВЧ хоч греблю гати. Подивіться на беклінк профіль всіх топових сайтів і в половині з них ви точно знайдете посилання з прон-анкорами або спам.

Графік інформаційних (низькоконкурентних) запитів за останні 5 років із розподілом по всьому світу. Дані Google Trends.

Як бачимо, конкурентність запитів за Ahrefs низька, частота запитів або стоїть на місці, або падає. Це реальна картина реальних запитів, які нікому не цікаво накручувати.

image

image (1)

image (2)

Графік 2 транзакційних (найбільш висококонкурентних) запитів за останні 5 років із розподілом по всьому світу. Дані Google Trends.

Як бачимо, конкурентність запитів по Ahrefs висока і частота запитів, судячи з графіку, зросла останнім часом у 2-4 рази. Звичайно, частина цих запитів вбивається реальними користувачами, але зовсім чимала їх частина – випадкова накрутка побратимами.

image (3)

image (4)

image (5)

2. Чим нижча ціна послуг, тим вищий конверт

Загалом і загалом, це твердження має місце, якщо йдеться про різницю більш ніж на 15-20%. Коли ж стартові ціни починаються з $9 чи $10, різниці в конверті не було помічено. Куди більше впливають інші явища, наприклад: відгуки про сервіс, представленість у соціальних мережах, наявність профілів реальних райтерів, яких можна звернутися безпосередньо, якість продукту, наявність експертів у потрібній галузі тощо.

Як показує практика, останніх кількох років, користувач став куди обережніше і уважніше вибирати сервіс, якому він планує довірити написання домівки.