alt Вернуться к статьям

Можливість встановлювати свої ціни

Останнім часом від партнерів все частіше постають питання, які переваги дає можливість встановлювати свої ціни на сайт і з якою метою була реалізована ця функція. У цьому пості ми детально розглянемо, як краще використовувати цю фічу і під які типи трафіку.

Коротка передісторія. Деякий час тому, за допомогою А/Б тестів, ми
встановили, що для кожного лендингу існує своя оптимальна цінова сітка, тобто деяка вилка цін, при якій конверт із
відвідувачів у покупці залишається приблизно таким же, а чек при цьому позитивно зростає. Тому ми вирішили
поділитися такою самою можливістю з партнерами.

Наскільки високо можна піднімати ціни на сайті, без шкоди для конверсії, залежить від кількох факторів:

1) Дизайн сторінки. Найкраще експериментувати з цінами на
майданчику з унікальним дизайном. Причина полягає в тому, що, якщо ваш дизайн неунікальний, немає жодної гарантії,
що користувач ще не побував на аналогічному майданчику з дешевшими цінами. У такому разі підвищення цін тільки
зіграє вашому конкуренту в плюс. Втім, це скоріше побажання, ніж директива, тому що дизайн – другорядний фактор, а
основний фактор, що впливає на “безболісне” підвищення цін, буде описаний нижче.

2) Надійність сервісу. На цей пункт необхідно звернути увагу, незалежно від того, чи змінюватимете ви сітку цін на вашій landing page, чи ні, оскільки цей фактор дуже активно
впливає на конверсію в цілому. І якщо ви все ж таки плануєте експериментувати з цінами, знайте, була виявлена
залежність: чим вища надійність сервісу, тим більш високі ціни можна ставити. На самій LP (landing page) підкреслити
“трастовість” джерела можна за допомогою:

а) згадки про дати створення сервісу, наприклад, на PaperHelp.org (якщо ви плануєте зливати трафік потім саме на цей лендинг) це 2008 рік;

б) за допомогою переліку всіх гарантій, наприклад гарантія повернення грошей (за всіма гарантіями на сервісах ви можете уточнити у саппорта Edu-Profit.com);

в) завдяки наявності “Trust bages”, таких як:

pic for post edup

г) додавання на сайт сторінки “Про нас”;

д) вказівки, що сайт працює з білінговою системою PayPal. Було відмічено, що наявність цієї системи підвищує конверт майже на чверть і позитивно впливає на зростання середнього чека, тому краще доносити користувачам про цей білінг прямо на першому екрані.

е) якщо ви просуваєтеся гостьовими постами, і є якісь публікації про ваш сервіс на серйозних порталах типу huffingtonpost.co.uk, можна також на це вказати користувачам за допомогою блоку “про нас пишуть”. Звичайно ж, сам огляд при цьому має бути позитивним. 🙂

Крім LP, необхідно працювати і над зовнішніми факторами, що впливають на надійність джерела, а саме репутацією бренду в онлайні.

3) Тип трафіку. Це, мабуть, найвпливовіший фактор на можливість підвищувати ціни без шкоди конверсії. При яких типах трафіку має сенс виставляти вищі ціни:

а) сарафанне радіо. Якщо у вас стоїть API, то пак, у вас повноцінний окремий сайт, і ви більш ніж півроку активно приводите на нього клієнтів, то можете бути впевнені, що ви вже отримуєте якийсь відсоток трафіку через сарафанне радіо. За нашими підрахунками, через 2 роки складова клієнтів, які прийшли за рекомендацією друга від усіх нових клієнтів, сягає десятків відсотків. Ці користувачі лояльніші і на них можна сміливо підвищувати ціну, адже рекомендація знайомого – найкраща реклама та гарантія надійності.

б) SEO трафік. Існує ряд запитів, за якими найчастіше робляться замовлення з 1-ї позиції, без переходу на інші сайти у видачі. Це запити, пов’язані зі швидкістю виконання роботи, такі як “help me write essay in 3 hours”, “essay writing service due now”, “help with essay now please” тощо. А також, “ледачі запити”, тобто ті, які містять у собі конструкцію “do my” або “write my”, наприклад: “do my essay for me”, “make my homework for me”, “where can I find somebody who can write my essay for me” тощо. Якщо у вас є LP, яка стоїть у топі за такими запитами, спробуйте піднімати ціни.

в) реферальний трафік. У даному випадку йдеться про трафік з хороших джерел, наприклад, оглядових статей, які добре “підігріли” ваш лід, або з джерел порівняння сервісів, або з гостьових постів. Йдеться про трафік, який вже знає, на який сайт він йде і з якою метою. Його не потрібно “докончувати” на вашому лендінгу.

Що ж до дорвейного трафіку, то тут потрібно пробувати і експериментувати.

Функціонал створення гнучких цін. Ми створили систему, яка дозволить вам змінювати ціни на одному або кількох ваших LP так часто, як ви захочете. Це було зроблено для зручності проведення експериментів та якнайшвидшого виявлення оптимальної сітки цін для вашого типу трафіку. При цьому ціна підв’язується під кожного клієнта, тому це не негативно впливатиме на ребіли. Ситуація, де клієнт щодня бачить на сервісі нові ціни і, збентежений мінливістю йде, виключена, тому ви можете експериментувати без шкоди для ребілів.

Детальніше про функціонал читайте на сторінці.