alt Вернуться к статьям

Категорії клієнтів в есейній ніші

Наші клієнти діляться на дві основні категорії, зі своїми особливостями та сприйняттям, до яких потрібен різний підхід для досягнення кращого результату: Native Speakers та ESL

Native Speakers — це англійці, американці, австралійці, канадці та новозеландці – одним словом всі ті, хто народився і виріс в англомовному середовищі і в тій культурі.

ESL — у перекладі «англійська друга мова», причому не важливо, чи справді вона друга, третя і стопицота, просто таким терміном відокремлюють усіх тих, у кого англійська не рідна.

Відповідно у цих двох груп різні запити до якості сервісу, і як і підхід до конвертації в клієнтів.

У Native запити до письменників високі, бо вони все життя оточені мовою Шекспіра і Kanye West. Серед них можна виділити таких: звичайні ліниві студенти з високим сімейним доходом, працюючі студенти і просто не встигаючі.

У кожного клієнта, звичайно ж, своя мотивація для аутсорсингу своєї домівки, яка нам не завжди очевидна і ми можемо лише здогадуватися про інших. Також, варто відзначити окрему боязнь використання нашого типу сервісів, через суворі покарання у ВНЗ (аж до відрахування із забороною на вступ до інших ВНЗ на деякий термін), та загальну порядність такого типу громадян.

У зв’язку з цим під них потрібно писати тексти на платнику, де переконується, що це цілком легально, скрізь ставити дисклеймер «не можна здавати цю роботу як свою», робота не плагіат і написана з нуля, а не рерайт чи переформатований копіпаст.

ESL — як правило, приїжджі студенти. Відрізняються тим, що морочаться з приводу «легітимності» такого роду сервісів значно рідше native категорії, частіше задоволені результатом, та й самі собою щедріші.

За нашою внутрішньою статистикою ~29% всіх клієнтів – це ESL, які чудово ребілюються, а під кінець навчання ще й дисерт замовляють. Найчастіше це Араби та Азіати з багатих країн чи сімей, яких відправили вчитися і розуму набиратися. Зазвичай, такі йдуть на технічні та інженерні спеціальності, і їм гуманітарні науки не потрібні, вони приїхали не Шекспіром писати есе, а вчитися сопромату, автокаду та іншим технарським штукам.

Оффтоп: уявіть, що Вам задають написати твір, де Ви повинні розмусолювати, чому Джульєта таки випила отруту, а Ромео помер, і взагалі, у Вашій рідній культурі це нонсенс.

Якщо все ж таки звернеться до мови цифр, то:

1) США: 2014 року восени збиралися навчатися 21 мільйон студентів. Пруф. У нас, 60% замовлень – із США.

2) У 2013-2014 навчальному році, в США навчалося майже 54000 студентів із Саудівської Аравії. Пруф. У нас із Аравії 4,42% замовлень. Найщедріші студенти.

3) США та Англія — на першому та другому місці за приїжджими студентами у світі, по 16.4% та 12.6% відповідно. Пруф.

4) Новий тренд у нашій ніші задають китайці – кількість студентів в Англії з Китаю продовжує зростати, тоді як кількість арабських студентів падає.

І насамкінець, знаєте що найцікавіше? Більшість студентів США, Англії, Канади та Австралії просто не знає про послуги з написання будинку. Навіть думка їм така не приходить, як замовити хатинку. Тож пропоную допомогти бідолахам провести їхню молодість на повну котушку та підняти бабла.