alt Вернуться к статьям

Як вибирати домен

Домени краще брати PMD (partial match domain) на базі СЧ кея, бо було помічено, що доменні імена, яких містять у собі точне входження ключа, постраждали від фільтра Exact Match Domain, який був у 2012 році. Найкраще домен розбавляти всякими словами на кшталт best, ,4me, 2get, my, company, now, help, service.

Як можна помітити по top10 ВЧ запитів, домени беруть в основному [назва роботи][дженерик слово] – наприклад paperlead, grabessay, assginmentnest, dissertationcapital.

В той же час, гугл вже відточив свої алгоритми бренд-запитів, тому можна створювати брендові сайти, наприклад, беремо якесь просте слово, яке легко запам’ятати. Також можна створити сторінку контактів із зазначенням адреси, поштового індексу, вбудовану карту гугл.мапс з місцем розташування вашого віртуального офісу та номера телефону — підвищує довіру клієнта до вас, а в нашій ніші native клієнт дуже уважний до таких деталей. (Можна такі контактні дані взяти на сервісах із генерування імен, або ж на сервісах, які надають віртуальні офіси).

Допомогти у виборі доменного імені може сайт justdropped.com.Вказуємо 3 ключові слова, які бажано щоб були присутні в домені, + додаємо цифри, дефіси, якщо домени з бажаними ключовими словами вже зайняті і вибираємо. Також, Ви можете підписатися на щотижневу розсилку з драпнутими доменами.

Обов’язково перевіряйте домен на дроп на сайтах http://whois.domaintools.com/, http://www.sitedossier.com/ або на іншому подібному сервісі. Після вибору домену (можна зібрати список тих, хто сподобався) обов’язково потрібно перевірити його історію – чи не дістанеться вам у спадок від попереднього власника фільтр. Для цього можна подивитися, що з сайтом було через http://archive.org/web/ і оцінити його трафік за допомогою Semrush-a наприклад. Якщо він був і раптово впав, про домен краще забути.

Не радимо реєструвати у godaddy — їхня практика блокування доменів і сувора політика щодо DMCA відома всім. Краще скористайтеся реєстратором, якому довіряєте, і з яким підтримуєте зв’язок, або якимось локальним із США.

Whois можна або приховувати або реєструвати на фейкове буржуазне ім’я. Для цього підійде FakeNameGenerator, головне щоб розташування було в USA. Не варто використовувати побиті імена John Smith.

УРівень комп’ютерної грамотності на заході вже досить сильно піднявся, тим більше що ми маємо справу зі студентами, які отримали свої перші комп’ютери та смартфони від Санта Клауса вже в десятирічному віці. Крім іншого, в нашій ніші є жалісливі борці за мораль, які дуже люблять зривати покриви і погіршувати репутацію сайтів — їхній форум легко входить до топ5 за репутаційними запитами про домен або сервіс. “Скажіть, як його звуть?” (C) essayscam [dot] org, звичайно.

Хостинг можна брати будь-який, бажано в країні, під яку просуватимете сайт. Нідерланди – підходящий варіант, але тому що гугл відкрито визнає, що швидкість завантаження сайту для конкрентної локації є фактором ранжування, то краще хоститися в США, благо, хостингів у них вдосталь. Особливо керувати можуть взяти амазонавскую aws або клаудфлару підключити.

За деталями стукайте у саппорт.