alt Вернуться к статьям

Контент для есейного сайту (СДЛ)

Як казав Matt Cutts: ‘Content is King’, і, не дивлячись на те, що стратегія «послухай Метта і зроби навпаки» нерідко призводила до успіху, до цієї ніші твердження застосовується трохи більш ніж повністю.

Контент в есейній ніші – це основа основ, від нього залежать не тільки позиції в бурж Google, а й сама конверсія, а відповідно і профіт. Навіть якщо на ваш ленд приходять відвідувачі по найцільовіших ключовиках, з найтовстішими гаманцями і неприборканим бажанням злити більше грошей на онлайн сервіси, побачивши сторінку із закликом до дії на відвертому чінгліші, вони, найімовірніше, стримають запал. Адже це те саме, що замовити дизайн у цього хлопця чи цього.

Основні критерії створення контенту для есейного сайту (поговоримо серйозно):

Так як текст читають не тільки роботи пошукових систем, а й відвідувачі (хоч і не завжди), він, в обов’язковому порядку, має бути читабельним. Існує думка, що навіть Google боти навчилися оцінювати рівень написаного тексту з погляду літературної цінності.
21630-trollface-meme-sir-moustache-s

Для есейних сайтів ЦА ділиться на 2 типи: (1) американці – native speakers, та (2) емігранти, які навчаються у вузах США/СБ заради отримання диплому. В останніх, як правило, немає часу/бажання писати домівку, і вони готові за це заплатити. Друга категорія менш вибаглива, більш зговірлива і щедра. Тому і подача матеріалу на сайті має бути відповідно до очікувань саме цієї категорії, тобто: коротко, у справі, викладаючи на морді сайту в зоні першого екрану тільки найважливіше. Не варто примушувати читати зайві літери того, кому ми хочемо написати домівку.

Як з’ясували британські вчені, за статистикою, користувач читає ~ 28% тексту, тому на першому екрані найкраще розмістити кілька пунктів з плюсами сервісу + велику кнопку Buy або калькулятор (найкраще конвертується калькулятор). Основний текст найкраще розмістити під кнопкою на другому екрані. Хто захоче – знайде та прочитає.

Відвідувачі, що надходять з Google, переважно переглядають лише title. На цьому можна зіграти:

• Зацікавити: «Do you know…? We have a solution!»

• Нагадати про проблему: «Do you want/need…?/Lack of time?»

• Зробити класну пропозицію: «Discount/opportunity…»

• Обіцяти результати: «Quick delivery/Free revisions…»

Як показує практика, з точки зору конверсії в тексті найефективніше працює перша пропозиція або абзац. Він повинен мотивувати уніка, повідомивши, що тут він знайде не просто потрібні послуги, а отримає задоволення та вирішення своєї проблеми.

Відповідайте на 5 основних питань:

1) Для кого? «Special offer/discount for first (second) order»

2) Що? «VIP Service/Unique offer/Confidentiality»

3) У чому переваги? «100% plagiarism free/Money back guarantee/Free inquiries»

4) Чому саме зараз? «Only today! Amazing opportunity!»

5) Як дізнатися докладніше/купити тощо? «Call me back/Chat/Contact our support:…»

Як правило, користувачі рідко переглядають більше 1-ї сторінки результатів пошуку – замовлення по 90% кейвордів йдуть з 1-3 позицій. Відповідно, яка б унікальна пропозиція не робила ваш сайт, відвідувачі не скористаються ним, якщо ресурс знаходиться за межами першої сторінки видачі. Тому контент повинен бути обов’язково оптимізований для пошукової системи.

1. Найперше і важливе для оптимізації — текст має бути унікальним.
Унікальність передбачає, що контент мінімум на 80–90% має бути авторським, який не має збігів на інших сайтах.

Інструментарій для перевірки: для визначення унікальності існують спеціальні програми (Advego Plagiatus, Etxt Antiplagiat) та послуги (copyscape.ru, miratools.ru, istio.com тощо).

2. Щільність ключових слів у статті:

Оптимальною щільністю самого високочастотного ключа на сторінці сайту не повинна перевищувати 2,5%. За надлишок ключів на сторінці та в окремих її частинах (переспам) сайту загрожують санкції. Також, кей має бути розбавлений синонімами.

Інструментарій для перевірки: Для аналізу густини ключових слів можна використовувати такі сервіси, як istio.com, seotxt.com або плагін для FireFox – SeoQuake.

Також необхідно враховувати розподіл густини за текстом (для пошукової машини вкрай важливо те, як часто повторюються ці слова і де саме вони розташовані – у заголовку, тексті, посиланнях тощо). Наприклад, вся стаття із 300 слів містить 10 КС (3%), але 8 ключів із 10 припадають на перший абзац із 100 слів – він виявляється переспамленим (8%).

І останнє, як зазначено вище, у гонитві за позиціями не варто забувати про природність тексту. На деяких сайтах ще працює перспам-контент, але, швидше за все, це ненадовго. Усі знають, що вже сьогодні пошуковці жорстоко карають за неякісний контент. Тому, до візиту пошуковика краще бути готовим заздалегідь, і не чекати на санкції від цієї милашки.
il_340x270.447806656_h6siEdu-Profit.com допомагає топовим партнерам із написанням контенту. А,поки що, не топовим — із вичитуванням текстів та наданням унікального тексту — essay samples. За деталями – до supportу.