alt Вернуться к статьям

Сезонність в есейній ніші

sezonПриступаючи до роботи в есейній ніші, найважливіше, що потрібно знати — ніша сезонна. Сезонність ця диктується попитом послуги написання домашніх работ. Як взимку парасольки не мають особливого попиту, так і влітку в ніші академічних робіт — затишшя.
Від сезонності залежать усі показники: кількість відвідувачів на вашому сайті, глибина перегляду, замовлення нових клієнтів, замовлення від старих клієнтів, середній чек тощо.

У ніші є 2 сезони: весняний та осінній

В Америці є одна особливість. Так історично склалося, що вони не мають єдиної системи освіти. Кожен штат має свій департамент, який встановлює норми навчання. Це означає, що кожен зі штатів починає навчання, проводить іспити та канікули свого часу. Відповідно, тимчасові рамки розмиваються.

Весняний сезон починається на початку лютого і закінчується в 20-х числах червня. Пік весняного сезону випадає на період із першої декади квітня по середину травня.
Осінній сезон починається з 10-12 вересня (залежно від дня тижня) та закінчується 15-17 грудня. Пік осіннього сезону випадає на період із середини жовтня до кінця першої декади грудня.
Варто звернути увагу, що в «несезон» надходження замовлень не припиняється, але падає конверт, кількість відвідувачів, середній чек тощо. Причому, якщо кількість відвідувачів у період низького сезону зменшується всього в 2 рази, то конверт падає в 4-6 разів, в середньому. Як правило, це пов’язано з тим, що влітку трафік нецільовий, наприклад:
* Інші вебмайстри та SEO фахівці продовжують моніторити нішу та ходити по ресурсах;
* Виконавці (райтери) ходять по сайтам у пошуках місця, де б вони могли заробити, вбиваючи ті ж запити, що і потенційна ЦА. Наприклад, за ключовиком «buy essay» приходить чимало індусів у пошуках роботи;
* студенти заходять почитати про написання есешок, підтягнути за літні канікули скили листа, а не для того, щоб замовити тощо;

Поведінка у святкові дні

Якщо ви помітили просідання в трафіку або конверсії, без видимих причин — позиції на місці, на сайтах технічних поломок не спостерігається, зверніть увагу на такі фактори, які можуть бути причиною:
1) Свята. За 3-4 дні перед національними святами, наприклад, Thanksgiving Day, траф конверт починає різко падати. Як правило, протягом доби-дві після свята нормальна крива відновлюється. Часто на конверсію відвідувачів із певних регіонів впливають локальні свята, які популярні в рамках одного штату, в умовах розподілу трафіку по всіх основних регіонах та країнах, таке просідання буде майже непомітним. Зі списком свят ви можете ознайомитись у промо-матеріалах партнерки.
2) Соціальні чинники: карантин, негода, зміни у системі освіти. Наприклад: усі ВНЗ терміново закрили на 3 дні у зв’язку з випаданням снігу; кількість замовлень з admissions essays різко впала, у зв’язку з тим, що у США цей тип робіт перестав бути обов’язковим при вступних іспитах до ВНЗ тощо.

Тижневі флуктуації

Пік активності на замовлення припадає на вівторок та середу. Трохи менше замовлень, а понеділок і четвер, далі йде п’ятниця, і зовсім мало замовлень падає у суботу та неділю. Природно, цей графік – загальний за системою, може дуже змінюватись від гео вашого трафіку, девайсів, віку відвідувачів та інших непрямих факторів.

FYI. ВУ процесі навчання студенти зобов’язані складати курсові. Зазвичай викладачі дають завдання написати Term Paper на початку року і він підлягає здачі незадовго до закінчення семестру. Оцінка, отримана за курсову, може суттєво вплинути на підсумкову оцінку курсу. Це означає — можливість написати роботу «коли потім» добре сприяє тому, щоб відкласти її на останній день. Тому, в період здачі ми бачимо сплеск за запитами, відвідуваністю та замовленнями.

Відповідно, в промоушені, банерах або рекламі можна апелювати до дедлайнів, що наближаються, важливості даних робіт і оцінок за них (адже хорошу роботу не напишеш похапцем).

За графіком канікул та свят (національних та штатів) можете звертатися в супорт.

Використовуйте сезонні тенденції правильно і буде вам профіт!